Stepping Stone Producties

Stepping Stone Producties was van plan te verhuizen van hun locatie in de Marnixstraat naar de Houtmankade.

Het nieuwe pand bestond uit 3 individuele gebouwen welke zij hebben laten aanhechten door het doorbreken van de muren. Hierdoor hebben zij één pand weten te creëren voor hun medewerkers.

Door deze grootse verbouwing moesten uiteraard de bestaande netwerken secuur aan elkaar gekoppeld worden zodoende er één krachtig netwerk overbleef. Uiteraard moest dit een netwerk zijn die onder zware belasting moest blijven presteren.

Voor hun productie divisie – waaronder videomontage – was er behoefte aan Unity Servers van het merk Avid. Deze veel eisende servers moeten worden gevoed door een glasvezel verbinding. Hierdoor hebben wij een extra glasvezelnetwerk aangelegd naar elk montage station zodoende zij optimaal gebruik kunnen maken van deze klasse Unity Servers

Wegens het altijd aanwezige gevaar data verlies, is er ook voor gekozen om een NAS-Server in het netwerk te plaatsen via een uiterst snelle Cat 6. verbinding. Deze NAS-Server maakt het hen mogelijk om continu back-ups te maken van het ruwe productie materiaal.

Naast al dit zijn ook alle 70+ (flex) werkplekken voorzien van netwerktoegang. Om zo flexibel mogelijk te kunnen werken is er een uitermate sterk dekkend Wifi-netwerk aangelegd welk het gehele pand bereikt. Ook zijn er Access-points geplaats op de locaties waar video conferenties gehouden worden.

Het gehele netwerk is door ons beveiligd met een Sonicwall Firewall.

Stepping Stone is de producent van verschillende tv programma’s:

Galileo (RTL 5)
Bizarre Eters (RTL 5)
Achter Gesloten Deuren ( Net 5 )
Mindmasters Live ( SBS 6 )

Menu