WiFi netwerk

Een snel en veilig WiFi netwerk

WiFi staat voor Wireless Fidelity en is een verzamelnaam voor alle draadloze netwerken. WiFi is een draadloze variant van een bekabelde internetverbinding. Gegevens worden verzonden en ontvangen via radiogolven, dit heeft als voordeel dat meerdere gebruikers tegelijk gebruik kunnen maken van het internet. Veel apparaten werken al op een WiFi netwerk, denk bijvoorbeeld aan smart televisies, onze smartphones en alle computerapparatuur in huis. Steeds vaker zie je dat huizen in het algemeen slimme apparaten in huis hebben, zo kan er met WiFi de verlichting en verwarming geregeld worden. Daarnaast hebben heel veel bedrijven en huizen vaker een beveiligingscamera die via een smartphone bediend kan worden. Dit is allemaal mogelijk door een snel en veilig WiFi netwerk. Om gebruik te kunnen maken van een het WiFi netwerk heb je een access-point nodig. Een access-point is meestal al automatisch ingebouwd in jouw modem of router en wordt standaard geleverd via jouw internetprovider.

Wifi storing, hoe komt dit?

Een WiFi storing kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, bijvoorbeeld waar de router geplaatst is. De radiogolven hebben moeite zich om door dikke muren, vloeren en ook grote ruimtes te verplaatsen. Dikke muren en vloeren blokkeren het signaal en bij grotere afstanden kan het radiosignaal ook verzwakken, het is dus erg belangrijk waar de router wordt geplaatst. Onthoud dat de maximale afstand voor WiFi is beperkt tot ongeveer 100 meter, hoe verder jij van het access-point verwijderd bent hoe zwakker jouw WiFi signaal is. Als jij op een mooie warme dag achter in de tuin aan het internetten bent, kan het lijken of er een WiFi storing is. In werkelijkheid heb je simpelweg geen bereik. Er zijn meer factoren die afhankelijk zijn van een storing. Jouw WiFi werkt via kanalen en hierbij kan het voorkomen dat er met teveel mensen tegelijk op hetzelfde kanaal gebruik wordt gemaakt van het WiFi netwerk. De Computer Experts kan voor jou achterhalen waarom jij een WiFi storing of slechte verbinding hebt. Dit kunnen wij vervolgens voor jou verhelpen.

Hoe kunnen wij jouw WiFi verbeteren?

Het is mogelijk om jouw WiFi netwerk te verbeteren, maar om het WiFi probleem te kunnen achterhalen zal De Computer Experts eerst wat testen uitvoeren en kijken wat de oorzaak kan zijn. Moet jouw router op een meer optimale plek worden geïnstalleerd, is jouw WiFi kanaal juist en kloppen de instellingen van jouw router? De Computer Expert beoordeeld ook of jouw router nog aan de eisen voldoet. Kijkende naar de apparaten in jouw omgeving zal onze vakkundige expert bepalen of de kwaliteit van de router in orde. Kan de router al het WiFi verkeer wel of niet aan. Om de WiFi te verbeteren is het in bepaalde gevallen aan te raden om het WiFi signaal te versterken. Een WiFi versterker, versterkt het WiFi signaal door te herhalen wat de router uitzendt. Hierdoor wordt het bereik tot wel 2x zo groot en kan jij ook achter in de tuin genieten van een WiFi signaal zonder enige WiFi storing.

De Computer Experts, de oplossing!

De Computer Experts is de oplossing om jouw Wifi netwerk optimaal te laten functioneren! Ben je de Wifi storing zat en wilt je graag meer informatie over de mogelijkheden van De Computer Experts? Neem dan contact op met onze vakkundige experts. Wij zijn telefonisch van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur bereikbaar via 020-7008236. Ook kan jij je vraag per e mail sturen naar info@computerexpert.nl of vul ons contactformulier in. De Computer Experts doet er alles aan om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Menu